• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۹۲۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
بین الملل » تحلیلی

اروپا، بسیج صلح طلبان علیه جنگ طلبان 

سازمان‌های صلح طلب و ضد جنگ در انگلیس به این نتیجه رسیدند که روی کارآمدن ترامپ موجب افزایش تنش‌ها و نگرانی از جنگ‌ها خواهد شد به همین علت باید فعالیت‌های خود را تشدید کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فعالان مدنی و سازمان‌های صلح طلب و ضد جنگ در انگلیس، نشستی برگزار کردند تا برای دور دوم ریاست جمهوری این فرد آماده شوند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

یک شهروند انگلیسی می‌گوید: به نظرم امپریالیسم آمریکا، یک مشکل است. ترامپ، صدا و تصویر جدید امپریالیسم آمریکاست بنابراین بله باید نگران باشیم. به ویژه که دونالد ترامپ، یک مشت دیوانه و جنگ طلب را دور خود جمع کرده است که شیفته جنگ‌های اسرائیل، با کمک آمریکایند. 

وی افزود: این افراد نادان می‌خواهند همه کشور‌های خاورمیانه را تهدید به جنگ کنند که نمونه آن را اکنون در غزه، یمن، لبنان می‌بینیم. بنابر این شرایط خیلی نگران کننده است، اما نباید گفت که ترامپ، تهدید بزرگ تری علیه ثبات و امنیت، در مقایسه با بایدن است. بایدن رئیس جمهوری بود که از جنگ‌های اسرائیلی و تشدید جنایات آن رژیم حمایت کرد که موجب خونریزی‌های بیش‌تر در غرب آسیا، خاورمیانه و همه همسایگان اسرائیل در یک سال اخیر شده است. 

مدیر کارزار جنگ را متوقف کنید، گفت: همزمان با تشدید رویکرد‌های جنگ طلبانه دولت‌های غربی، قشر‌های مختلف مردم در غرب نیز باید پرقدرت‌تر در میدان آگاهی و دفاع از صلح و امنیت جهانی حضور یابند.

خانم لیندزی جرمن افزود: پس از یک سال نسل کشی در غزه همچنین تداوم جنگ اوکراین که جنگ نیابتی ناتو با روسیه است. جهان دوباره به نظامی گرایی و انباشت جنگ افزار روی آورده است. اکنون کشور‌های جهان سالانه ۴/۲ تریلیون دلار صرف خرید سلاح می‌کنند. بنابر این ما با این موارد روبروییم و معتقدیم که خطر جنگ، بیش‌تر شده است. بحث ایران، خاورمیانه، در اقیانوس آرام، در شرق اروپا خطر جنگ وجود دارد. به همین علت ما احساس می‌کنیم که الان مردم باید درباره این موارد، گفتگو کنند. ما می‌خواهیم بدانیم گام بعدی جنبش صلح طلبی کدام باید باشد؟ چرا ما نمی‌توانیم بیش‌تر اثر بگذاریم و مانع جنگ‌های جدید شویم؟ چگونه اسرائیل توانسته است در یک سال اخیر، این میزان فاجعه ایجاد کند بدون این که دولت‌های جهان مانع شوند؟ این موارد موجب شد تا ما به فکر بیفتیم همه صلح طلبان را گردهم آوریم. در نشست اصلی مباحث خوبی مطرح شد و این موضوعات دنبال خواهد شد. ما معتقدیم این قبیل نشست‌ها به بسیج توانمندی صلح طلبان منجر می‌شود که ضد همه جنگ‌ها به ویژه جنگ غزه است.

جرمی کوربین، رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس و چهره مشهور حامی حقوق فلسطینیان که با توطئه هواداران اسرائیل و صهیونیست‌ها ناچار به استعفا شد، ده‌ها سال است که برای توقف جنگ‌ها و برقراری صلح و آرامش تلاش می‌کند. او در مجلس انگلیس با همه جنگ‌های آمریکا و انگلیس در ۵ دهه اخیر، مخالفت کرده است. نظر وی درباره روسای جمهور آمریکا شنیدنی است.

کوربین گفت: ما همیشه باید نگران اقدامات تک تک روسای جمهور آمریکا باشیم به ویژه ترامپ که پیشینه رفتار‌های سرشار از اقدامات نفرت پراکن، غیر دموکراتیک و غیر قابل پیش بینی دارد. به همین علت مردم این جا در بریتانیا و در آمریکا در تلاشند تا ندای صلح طلبی را بلندتر کنند و این نشست هم به همین منظور طراحی شده است. متآسفانه در انتخابات اخیر در آمریکا، گزینه‌ها از میان کامالا هریس و دونالد ترامپ بود که پیام مشترک هر دوی آنان، علیه غزه و فلسطین بود. یعنی سیاست‌های هر دو نامزد در این باره، تفاوت نداشت. 

یکی از نگرانی‌های سخنرانان در این نشست، ادامه همکاری‌های نظامی آمریکا و انگلیس است. انگلیس در چند دهه اخیر، در همه جنگ‌های آمریکا، از جمله تهاجم به افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و یمن دست داشته است.

لیندزی جرمن در این باره می‌گوید: اکنون باید دید ترامپ و استارمر قرار است چه کنند. برغم برخی تفاوت‌ها میان دولت بایدن با ترامپ، درباره نسل کشی اسرائیل در غزه هر دو کاملاً هم نظر وحامی اسرائیلند. در حمایت از جنگ اوکراین هم رؤسای جمهور آمریکا متحدند. البته گفته می‌شود که ترامپ در صدد پایان جنگ اوکراین است، اما هریس هم مدعی شده بود که می‌خواهد جنگ در اوکراین را پایان دهد. رؤسای جمهور آمریکا از نظر تاکتیکی با هم تفاوت‌هایی دارند، اما در راهبرد از جمله گسترش نظامی گرایی، راه اندازی جنگ‌های موجود کاملاً به هم شبیه اند و اهداف مشترک دارند. نه تنها در خاورمیانه، در شرق اروپا و در منطقه اقیانوس آرام، دولت‌های آمریکا خواهان جنگ پایان ناپذیرند. بنابر این ترامپ را باید نماینده دیگر امپریالیسم جهانی دانست که منافع این نظام را با صدای بلند اعلام می‌کند. برای شناخت کایر استارمر نخست وزیر بریتانیا هم کافی است اشاره شود که هفته گذشته، یک نماینده مستقل مجلس بریتانیا از وی درباره نسل کشی اسرائیل در غزه پرسید که وی پاسخ داد: من این کشتار را در حد نسل کشی نمی‌دانم که معلوم نیست منظورش از نسل کشی کدام است. حقیقت این است که هرکس به فاجعه غزه نگاه کند، می‌بیند که اسرائیل مشغول پاکسازی قومی، جنایات جنگی و نسل کشی است و با محاصره غزه، اسرائیل می‌خواهد با قحطی و ویران کردن منازل و زیر ساخت ها، این فاجعه را عمیق‌تر کند. اسرائیل در صدد است با گسترش کشتار و ویرانی در کرانه باختری فلسطینیان را اخراج کند تا راه برای ساخت شهرک‌های یهودی نشین بیش‌تر هموار شود.

شرکت کنندگان در این نشست اعلام کردند با درس آموزی از فعالیت‌های پیشین جنبش ضدجنگ، برای مبارزه با جنگ افروزی‌های احتمالی رژیم‌های آمریکا و انگلیس آماده شده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
صدای مراسم جشن و شادی از گوشه، گوشه ایلام به گوش می‌رسد
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
درخشش زنجانی‌ها در برگزیدگان ملی تولیدات دامی ۱۴۰۴
جشنی به شکرانه رسیدن به بلوغ دینی و بلوغ سیاسی در چابکسر
نمایشگاه دستاوردهای ایران قوی در کرمان
شب‌های بله برون در یادمان شهدای شلمچه
برگزاری جشنواره فرهنگی‌ـ‌ورزشی دختران فاطمی به میزبانی ناحیه حضرت رسول (ص)
تب و تاب ایلامی‌ها برای برگزاری یک دورهمی باشکوه
همه پیامبران آمده‌اند تا عدالت را در جامعه پیاده کنند
انقلاب اسلامی، بازگشت به هویت ایرانی و‌ اسلامی خودمان‌ بود
دیدار‌های مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی در عمان
تاکید گیلانیان برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
یادواره شهدای روستاهای املش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
مناظر استرالیا از آسمان
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)